Pictures Persian Powder

28.4.10

Zon gebruinde dames in Iran kunnen gearesteerd worden.

Al dan niet grappig dit is weer een nieuwtje voor veel mensen, volgende stap is dat ze geen make up meer mogen gebruiken, en dat gebruiken veel dames daar alsof het plamuur is om je huis mee te stuken. Mooi of niet dat mag je zelf beslissen, dat is iedergeval niets westers en komt regelrecht uit de cultuur vandaan. 2 jaar terug werden al de Ugs verboden. Dat begrijp ik dan wel weer (;-D

hieronder het stukje van NU.nl

Zongebruinde vrouwen verboden in Iran
Uitgegeven: 28 april 2010 09:01
Laatst gewijzigd: 28 april 2010 09:13
AMSTERDAM – Iranese vrouwen die hun vaak gesluierde velletje deze zomer toch blootstellen aan de zon, en daarmee een kleurtje opdoen, lopen het risico gearresteerd te worden.
© NU.nl/Styletoday

Iran heeft haar inwoonsters aan de vooravond van de zomer althans gewaarschuwd de nieuwe Islamitische kledingvoorschriften strikt te zullen handhaven. Vrouwen worden daarom aangeraden er vooral niet bij te gaan lopen als zongebruinde 'catwalkmodellen'.

"Het publiek verwacht van ons dat we daadkrachtig optreden wanneer we sociaal wangedrag constateren bij vrouwen, of mannen,” verklaart Brig Hossien Sajedinia, hoofd van de politie in Teheran.

Druk

Sajedinia lijkt er vast vanuit te gaan dat het een drukke zomertijd gaat worden. "In sommige delen van Teheran zien we veel zongebruinde vrouwen en meisjes rondlopen", zo stelt hij althans.

De politiebaas heeft tegenover The Telegraph wel aangegeven eerst te zullen waarschuwen, voor meisjes opgepakt en ingesloten zullen worden.
© NU.nl/Pauline van Lintel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten